به گزارش همشهری، یکی از نماگرهای مهم در اقتصاد که میتواند سطح تولید را در ماههای آینده پیشبینی کند شاخص تولیدات صنعتی شرکتهای بورس است زیرا شرکتهای صنعتی ثبت شده در بازار سهام نزدیک به ۶۰درصد کل تولیدات کارخانههای بزرگ صنعتی را در ایران در اختیار دارند، به همین دلیل محاسبه سطح تولید در این شرکتها میتواند میزان تولیدات در کارخانههای صنعتی ایران را نشان دهد.
پژوهشکده پولی و بانکی در تازهترین گزارش خود اعلام کرده سطح تولید در این کارخانهها در مردادماه امسال ۹.۲درصد افزایش داشته است. این اطلاعات همچنین نشان میدهد سطح تولید این کارخانهها در ۱۲ماه گذشته نیز ۷.۴درصد افزایش داشته است.
در این میان مهمترین اتفاقی که در مردادماه امسال افتاده است رشد تولید در گروه محصولات شیمیایی است که میتوان گفت بزرگترین صنعت ایران در کنار صنایع نفت است.
این شرکتها که عمدتا شامل تولیدکنندههای محصولات پتروشیمی هستند در ۶ماه گذشته با کاهش تولید مواجه بودند اما آنطور که آمارها نشان میدهد در مردادماه امسال سطح تولید در این گروه ۱.۵درصد افزایش یافته است.
گروههای پیشرو
آنطور که پژوهشکده پولی و بانکی گزارش داده است، در مردادماه امسال تولیدکنندههای محصولات فلزی با ۴۵.۷درصد افزایش تولید در صدر تولید قرار گرفتهاند.
نمودارها همچنین نشان میدهد میزان تولید در این صنعت در ۳ماه گذشته نیز ۵۴.۵درصد افزایش داشته است.از جمله شرکتهای این گروه میتوان به صنایع آذرآب، ماشینسازی اراک، ماشینسازی تبریز و ماشینسازی پارس اشاره کرد.
بعد از این گروه، صنعت خودروسازی و داروسازی در ردههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. اطلاعات موجود بیانگر آن است که شاخص تولید در گروه خودروسازی ۲۵.۹درصد و در صنایع داروسازی ۲۳.۹درصد افزایش یافته است.
همچنین در مردادماه موجودی انبار صنایع کاهش یافته است و این کاهش در صنایع شیمیایی و فلزات اساسی بیشتر از سایر صنایع بوده است. این بهمعنای آن است که سطح فروش این شرکتها نیز در مردادماه افزایش یافته که منجر به کاهش موجودی انبار این صنایع شده است.
میزان صادرات
گزارش بازوی پژوهشی بانک مرکزی همچنین نشان میدهد که میزان صادرات کارخانههای صنعت در مردادماه امسال نسبت بهمدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. این رشد در حالی اتفاق افتاده است که در یک سال گذشته سطح صادرات در این شرکتها روند نزولی داشت. رشد واقعی فروش صادراتی در این ماه، در صنایع محصولات شیمیایی و فلزات اساسی مثبت و در گروه کانیهای غیرفلزی و فرآوردههای نفتی منفی بوده است.
همچنین رشد تولید صنایع صادرات محور در اینماه مثبت و رشد صنایع غیرصادراتی منفی بوده است. این اطلاعات نشان میدهد یکی از محرکهای رشد تولید در مردادماه رشد تولید و فروش شرکتهای صادراتی بوده است.
نظر شما